Elektronik sigaralar, e-sigaralar veya buharlı sigaralar olarak da bilinir. Pille çalışan cihazlardır. Bazı e-sigaralar geleneksel sigaralara benzer yapılır. Tank sistemleri gibi diğer cihazlar sigaraya benzemez. E-sigaralar tütün yakmaz. Bunun yerine, nikotin ve diğer kimyasallarla dolu kartuşları vardır. Sıvı kimyasallar, bir kişinin soluduğu bir dumana dönüşür.
E-sigaralar zararlı maddeler içerebilir. Ancak, bir kişinin maruz kaldığı kimyasal madde türleri veya konsantrasyonları markaya, cihazın türüne ve nasıl kullanıldığı ile değişir.
E-sigaralar 2006’dan beri Amerika Birleşik Devletleri’nde ulaşılabilir durumdadır. Sonuç olarak, sağlık riskleri konusunda sınırlı araştırma yapıldı.
FDA’nın e-sigaraları sigarayı bırakmanın bir yolu olarak onaylamadığını belirtmek önemlidir.
Duman solumanın tehlikeleri
(https://news.psu.edu/story/527326/2018/07/03/impact/medical-minute-hazards-juuling-or-vapingThe U.S. Food and Drug Administration does not regulate e-cigarettes, so packaging does not feature warning labels about health risks. Last year, the FDA announced that it would delay until 2022 a pending requirement that e-cigarette companies submit their products for review)
E-sigaralar sigaraya karşı daha güvenli bir alternatif olarak pazarlanmakla birlikte, yine de tehlikelidir:
Çoğu e-sigara, ergen beyin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek bir bağımlılık maddesi olan nikotiniçerir. Bir Juul podu bir paket sigara kadar nikotin içerir.
Yan etkiler arasında kalp atış hızı ve kan basıncı, akciğer hastalığı, kronik bronşit ve tip 2 diyabete yol açan insülin direnci sayılabilir.
Nikotinsiz olduğu iddia edilen bazı e-sigaralar zararlı madde içerir.
Çalışmalarda, formaldehit ve e-sigaralarda bir antifriz maddesi gibi toksik kimyasallar bulundu.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, e-sigara kullananların yaklaşık yüzde 60’ı şu anda geleneksel sigara içiyor.
E-sigara kullanıcıları tarafından dışarı verilen buhar, kanserojen içerir ve tıpkı ikinci el tütün dumanı gibi, yakındaki sigara içmeyenler için bir risktir.
Gurram’a göre “En önemlisi, ebeveynlerin tütün kullanmayan olumlu rol modeller olarak hizmet etmeleridir”. “Çocuklara, herhangi bir biçimde nikotinin sağlıkları için kötü olduğu konusunda net bir mesaj verin.”